OTR Open 2017

De OTR Open is terug! Na het succes van vorig jaar besloten we dit jaar het een en ander te veranderen zodat we allemaal nog meer plezier op ons skateboard kunnen hebben!

Vijf stops door heel Nederland en België in het teken van verschillende era’s en één grote finale. Met een prijzenpot van totaal €2.750,-!

Era’s
Ben je een seventies punkrock bowlskater of ga je liever tech op een 90s curb met baggy pants en de kleinste wielen? Ga jij voor goud met hoogspringen bij de olympics of ben je in de Barcelona era blijven hangen? Iedereen kan zijn ei kwijt want elke stop vertegenwoordigt een decennium van de seventies tot aan 2020.

Seventies – Area 51, Eindhoven
Nineties – KNS-Plein, Antwerpen
Eighties – Skatepark Utrecht
2k20s – De Fabriek, Enschede
Zeroes – Sweatshop, Den Haag
FINALS – Ladybird Skatepark, Tilburg

Custom obstakels bij elke stop
Elke stop zal SkateOn zorgen voor een custom obstakel, welke obstakels dit worden houden we nog even geheim, wel kunnen we vertellen dat de obstakels het thema (skate era) van de stop vertegenwoordigt.

Prijzen

Elke stop verdelen we 250 euro over de winnaars van de Best Trick, Game of Skate en Instacomp naast de vele goodies van DC Shoes en de lokale shops. In de finale verdelen we in totaal €1.500,- cash.

Best Trick
De best trick zal op een obstakel in het park en het SkateOn obstakel plaatsvinden. De top drie gaan door naar de finale in Skatepark Ladybird waar gestreden zal worden om €1.500,- aan prijzengeld.

Insta Comp
Het maakt niet uit of je keiharde truuken doet of juist heel creatief bent, met de Insta Comp maakt iedereen kans om door te gaan naar de finale en daar geldprijzen te pakken. De top drie van elke stop gaan door naar de finale.
Je hebt de hele avond om een zo creatief mogelijk Instagram filmpje te filmen, editten en uploaden. Tag ons op @ontherollmag, @DCshoes en @skateon_skateparks en upload met de hashtags #OTRopen2017 en #OTRopenINSTA. Upload je Instagram video vòòr 12 uur de volgende dag waarna wij via de site de winnaar bekend maken. Vergeet niet dat je de skate era er in kunt verwerken!

Game of S.K.A.T.E.
Afgeleid van het Basketbal spel H.O.R.S.E. hebben skateboarders uit de 80s de ‘Game of S.KA.T.E.’ bedacht. Tot op de dag van vandaag is dit het meest gespeelde spel onder de skaters. Een wedstrijd is niet compleet zonder deze discipline die uiterste concentratie, techniek en vooral consistentie vergt. Alleen de winnaar van elke stop gaat door naar de finale in het Ladybird Skatepark.

Finale – Ladybird Skatepark, Tilburg
Je hoeft niet aan alle stops mee te doen, als je in de top drie bent geëindigd van de Instacomp, Best Trick of de Game of SKATE hebt gewonnen mag je bij de rest van de stops mee doen maar ben je sowieso al door naar de finale. In de finale hebben we naast de Game of Skate finale, verschillende Best Tricks en de Instacomp finale nog veel meer leuke wedstrijd onderdelen. Alle era’s komen hier bij elkaar en zelfs op de finale dag maak je nog kans op een kwalificatie plek voor de finale, de zogenaamde “Wildcard”. In de finale mag je dus alleen mee doen als je je hebt gekwalificeerd, de wildcard op de finaledag hebt verdient of een invite hebt.

Uiteraard sluiten we de OTR Open 2017 feestelijk af met veel bier en live muziek (tba).

Zaterdag 29 april – seventies
Eindhoven 18:00-23:00u
Klokgebouw 5, Eindhoven
Facebook event

Zaterdag 6 mei – nineties
KNS Plein Antwerpen 18:00-23:00u
Theaterplein, Antwerpen (BE)
Facebook event

Zaterdag 20 mei – eighties
Skatepark Utrecht 18:00-23:00u
Koningin Wilhelminalaan 4, Utrecht
Facebook event

Zaterdag 27 mei – 2k20’s
Skatepark de Fabriek 17:00-22:00u
Hoge Bothofstraat 45, Enschede
Facebook event

Zaterdag 10 juni – zeroes
Skatepark Sweatshop 18:00-23:00u
Binckhorstlaan 271, Den Haag
Facebook event

Vrijdag 23 juni – FINALE
Ladybird Skatepark 18:00-00:00u
Burgemeester Brokxlaan 6, Tilburg
Facebook event

Sponsoren:
DC Shoes
SkateOn Skateparks

Falus Skateboarding
Shifty Skateshop
Manus Skateshop
100% Skateshop
DC Store Amsterdam
Kingdom Skateshop