OTR Open 2016

FINAL_OTRopen_Poster_voor_2FINAL_OTRopen_poster_achter_1 kopiëren

Sinds mensen bedachten op de straat te gaan surfen, is er competitiedrang en zijn er dan ook talloze wedstrijden bedacht waarbij je wordt ingedeeld op leeftijd, niveau en zelfs geslacht!
On The Roll brengt hier hand in hand met DC Shoes verandering in door de OTR open tot leven te wekken.

Drie disciplines, zeven wedstrijdlocaties, één grote finale, €1.000,- prize money, tunes van DJ Roodbaard en toegankelijk voor iedereen.  Dat is de OTR open, een wedstrijd waar iedereen aan mee kan doen en waarbij je op drie verschillende manieren contanten kan binnen slepen. In de parken betaal je entree, maar deelname is helemaal gratis. Inschrijven is niet nodig.

Best Trick
Het hoofd gedeelte van elke stop is de Best Trick contest die op een bepaald obstakel in het skatepark zal plaatsvinden, de top drie gaan door naar de finale in Skatepark Utrecht waar gestreden zal worden om de geldprijzen. Bij elke stop zal de lokale shop of het lokale park de prijzen verzorgen voor de top drie.

Insta Comp
Het maakt niet uit of je keiharde truuken doet of juist heel creatief bent, met de Insta Comp maakt iedereen kans om door te gaan naar de finale en daar geldprijzen te pakken. De top drie van elke stop gaan door naar de finale en winnen tijdens de stops leuke prijzenpakketten.
Je hebt de hele avond om een zo creatief mogelijk Instagram filmpje te filmen, editten en te uploaden. Tag ons op @ontherollmag en upload met de hashtags #OTRopenINSTA, #OTRopen2016, #DCshoes en @ontherollmag. Aan het eind van de avond bekijken wij de inzendingen en kiezen we de top drie die doorgaan naar de finale in Skatepark Utrecht.

Game of S.K.A.T.E.
Afgeleid van het Basketbal spel H.O.R.S.E. hebben skateboarders uit de 80s de ‘Game of S.KA.T.E.’ bedacht. Tot op de dag van vandaag is dit het meest gespeelde spel onder de skaters. Een wedstrijd is niet compleet zonder deze discipline die uiterste concentratie, techniek en vooral consistentie vergt. Alleen de winnaar van elke stop gaat door naar de finale in Skatepark Utrecht waar de geldprijzen te winnen zijn.

Finale
Je hoeft niet aan alle stops mee te doen, als je in de top drie bent geëindigd van de Instacomp of Best Trick of de Game of SKATE hebt gewonnen mag je bij de rest van de stops mee doen maar ben je sowieso al door naar de finale.

Wildcards
DC Shoes geeft een aantal Wildcards weg waarmee je direct door bent naar de finale.

Prijzen
Tijdens elke stop maak je in elke categorie kans op mooie prijzenpakketten verzorgd door DC Shoes en de lokale shop of park. Ook gaan de top drie van de Instagram Contest en Best Trick door naar de grote finale. Van de Game of Skate gaat alleen de winnaar door naar de finale. De Prijsverdeling van de finale in Skatepark Utrecht is als volgt:

Best Trick:
1. €250,-
2. €125,-
3. €75,-
 
Insta Comp:
1. €150
2. €100,-
3. €50
 
Game of Skate:
1. €250,-
Data

Zaterdag 20 februari
Pier15 18:00-00:00u
Veilingkade 12, Breda
Facebook event

Zaterdag 27 februari
Skatepark Utrecht 18:00-00:00u
Koningin Wilhelminalaan 4, Utrecht
Facebook event

Zaterdag 12 maart
Burnside 18:00-00:00u
Sint Olafstraat 6, Deventer
Facebook event

Zaterdag 19 maart
Area 51 18:00-00:00u
Klokgebouw 5, Eindhoven
Facebook event

Zaterdag 26 maart
Skatepark Sweatshop 18:00-00:00u
Binckhorstlaan 271, Den Haag
Facebook event

Zaterdag 2 april
Skatepark de Fabriek 16:00-22:00u
Hoge Bothofstraat 45, Enschede
Facebook event

Zaterdag 23 april
Skatepark Ladybird 18:00-00:00u
NS-Plein 5, Tilburg
Facebook event

Finale
Zaterdag 30 april
Skatepark Utrecht 18:00-00:00u
Koningin Wilhelminalaan 4, Utrecht
Facebook event