On the Roll X Essay MVP van 2017

Wat een jaar! Het is nog maar net 2018 en dat betekend dat het tijd is om terug te kijken op vorig jaar. We slaan we de handen in een met de homies van Essay Skate Mag om zo uit te vinden wat jullie de beste full length video en skater vonden. Nou blijft het skateboarden en het moet leuk blijven dus hebben we niet alleen een olympische selectie maar ook genoeg underdog favorieten om uit te kiezen! Scroll door het artikel om een impressie te krijgen wie wat gedaan heeft in 2017!

[poll id=”7″]

Jeremy van der Eijk
Ondertussen zou je Jeremy aka pils aka normaaldoenhoor wel moeten kennen, zijn talent voor op zijn board blijven staan wanneer de meeste zouden slammen is ongekend en dit jaar had hij de onder andere een part in Boogiebunk en de enderpart in de MRWKLDN video.

Nassim Guammaz
Begin dit jaar maakte hij de straten van Tokyo onveilig voor de Fluff x Element video, en verder pakte hij voor Vans en Element regelmatig footage op trips. Element, wanneer maak je deze gast pro?


Billy Hoogendijk, Bram Schlangen, Justin Wagener en Jair Gravenberch in ‘Ontsporing’

Bram Schlangen
Officieuze aanvoerder van de vereniging voor lange skaters. Burm gebruikt zijn 10 inch brede boards alsof het techdecks zijn, zoals te zien in elke Intercity clip.

Bastiaan van Zadelhoff
Pop pop pop! Bats had weer hier en daar een onmogelijke trick in de Pop clips en maakte laatst een carriére switch van bearing salesman naar fotograaf Ook kon je hem natuurlijk zien in The Sound of Succes.

Rens Selfie
Natuurlijk was Rens zoals elk jaar weer on point op Instagram. Hou je van selfies? Stem dan voor Rens!

Rens en Pils, goeie combi!

Maatmannen
Rob werd rond de vorige jaarwisseling pro, en Jelle werd bekroond tot Oppercrust. Daarnaast deden ze het hele jaar succesvol mee aan contests, waarbij de sickste truuken werden gedaan, zoals het openen van een blik bier.

Hoogendijk famillie
Terwijl Woody dikke hardflips gooide van alles dat hij tegenkwam, hield Billy het wat meer low-impact met de gekste truuken in de Pop clips.

Tycho Henskes
De underdog legend Tycho blijft zonder dat iemand het doorheeft produceren en zijn part in The Sound of Succes belooft wat over Yannick Wijgman’s Claiming Back The City.

Kim Butter
Nog niet de allerbekendste, maar wel onze nominatie voor de Olympics van 2K24. In de MRWKLDN video liet ze al zien dat ze niet vies is van het killen van een park.

Roos Zwetsloot
Roos leek uit het niets te komen, haar instagram ontplofte dit jaar en Skatepark Utrecht is uitgespeeld. We kunnen niet wachten op een street part!

Lex van der Does
In het begin van het jaar was hij te zien in de Station2station video, en daarna pakte Lex ook nog wat footy voor de Stroopwaffle video. Bovendien spring ie over prullenbakken vanaf flat, da’s ook niet mis.

Sebastiaan Vijverberg
Met ondertussen een legend status blijft Sebas hard aan het werk, de Hagenees stond dit jaar in meerdere mags, ging hij op vakantie naar Rusland, pakte hier en daar nog een tripje en ging hij samen met Bert, Bax en de rest van het Vans Nederland/Nordic team op Stroopwaffle tour.

Jair Gravenberch
Probeer niet met je ogen te knipperen als je naar deze man kijkt, want voor je het weet mis je vijf tricks. Jairs snelle voeten waren te zien in vele Pop clips, en de tour videos van
Dreams.

Douwe Macare
D-Mac killt het elk jaar weer steady, Naast de talloze skatedeluxe clips die uitkwamen, won hij ook de DEW Tour AM series Nederland en genoeg andere dingen!

Justin Wagener
Justin was op dreef dit jaar en had onder andere een part in de MRWKLDN video, een Houtmood part, genoeg footage in de komende Likkie Wax en de Enderpart in de Fandango video

Nick Bax
Naast dat Bax misschien wel de beste skater van Nederland is en hij de kids in Eindhoven van Nike afhelpt had hij dit jaar ook nog tijd voor een tripje hier en daar.

Daan van der Linden
Tja, wat moeten we hierover zeggen? Daan heeft geen introductie meer nodig. Hij was over de hele wereld te vinden, zoals te zien was in de meest recente Anti-Hero full length. Laten we ook niet zijn enorme backtail vergeten, daar kan Wieger jaloers op zijn.