Tinus – 45 to life…

“Tekst: Hobbe Hollands”
Tinus en ik hebben elkaar leren kennen toen ik begon met skaten 20 jaar geleden, hij was toen al 15 jaar bezig. Wij hebben veel samen geskate in het Colosseum (skatepark van Groningen) en tijdens de verschillende roadtrips die we met alle vrijwilligers hebben gedaan. De laatste jaren zijn we steeds meer gaan skaten op straat en ben ik begonnen met filmen. Vorig jaar kwam kwam ik er achter dat Tinus nog nooit in zijn 35 jaar skaten een streetpart had gemaakt of überhaupt iets had gefilmd, los van een nieuwsitem voor de lokale media.

Vorig jaar oktober (2019) heb ik een camera gekocht en Tinus de fisheye en zijn wij begonnen met filmen. Minstens 1 keer per week de straat op en footy stacken als een stel pubers (niks mis met pubers trouwens). Het resultaat is een full part van Tinus met een lange intro en outro maar des al niet te min een part. Voor iemand die een baan heeft van 60 uur en een gezin heeft Tinus extreem veel commitment gegooid op deze part en dat was super dope om te zien. Geeft mij in ieder geval hoop voor de komende 10 jaar en voor Tinus is het …45 to life…

Foto’s: Farhad Khodadadzade