Interview met Tobias van Rooij

tobias portret

Yo Tobias, wat ben je aan het doen?
Ik ben op werk bij het callcenter, Vodafone torries.

Oh dus jij bent zo’n irritant persoon die belt met allerlei aanbiedingen?
Nee dat valt wel mee, ik verleng abbonementen van mensen die al klant zijn. Ik maak ze vaak blij. Ik licht ze in ieder geval niet op, dat zou ik niet over mijn hart kunnen verkrijgen.

Wat doe je naast werken in het callcenter?
Ik zit op de PABO en loop momenteel stage met kleuters, fucking lachen. Daar heb ik het wel druk mee. In mijn vrije tijd ben ik zoveel mogelijk aan het skaten, chill ik, heb ik een vriendin en vind ik het ook wel leuk om te voetballen.

Ken je nog meer mensen die skaten en voetballen?
haha ja sowieso. Hier in Haarlem trappen we geregeld een balletje, beetje zestienen of hooghouden. Werkt ook als goede warming up voor skaten. Meestal kom ik bij de skatebaan met me waggie en heb ik altijd ook een bal mee.

Tobias ollie

Klimmen, rennen, ollie-tje en weer wegwezen. Zo zit deze foto ongeveer in elkaar.

Met wie skate je meestal in Haarlem?
Ik skate/film veel met Tim. en daarnaast ook met Tycho, Rutger, Jelmer, Marnix, Mats, Max, kids en eeeh wie er op de skatebaan zijn. Vaste crew hebben we niet echt meer, maar vaak als we naar een park gaan of naar Arnhem is dat met Tycho, Jelmer, Rutger, Bats of Max.

Hoe zit het met de Batskrew?
Het lijkt erop dat iedereen een wat serieuzer leven krijgt. Het is minder als vroeger, toen waren we altijd met een dikke krew aan het skaten en boozen. Nu is dat wat minder helaas, maarja we worden ook een jaartje ouder!

1610848_754367664632446_2522240080411106114_n

Gingersquad AKA Wesley, Tobias en Ziggy

Wie is Schnoobi?
Schnoobi is ontstaan in Berlijn. Een goede vriend van mij, genaamd Frans, heeft altijd een aparte slang. Zo heet Max Kovacs Matsj Kebab, Vincent Walthaus Koen en ik Schnoobi! Gewoon een compleet random naam dus maar het gaat vooral om de uitspraak. Hoe hij het zegt is het heel grappig.

Heb je te veel rode m&m’s gegeten?
Dat kan ik net zo goed aan jou vragen! Maar nee mijn ouders zijn allebei geen gingers. Ik ben wel op koninginnedag geboren dus ik denk dat het daardoor komt. Het is altijd wel epic, hele land in het oranje, ginger zijn en jarig tegelijk. Standaard dikke party.

tobias rijden

Wat vind je leuk aan skaten?
Alles man, maar vooral het gevoel dat het geeft. Als je een week niet hebt geskate en je doet een nosemanny of een kickflip dan is dat altijd zo’n chill gevoel. En het feit dat ik bijna al mijn vrienden door het skaten ken en met hen op een lijn zit vind ik ook iets heel moois aan skateboarden. Niet alleen het doen ervan maar ook de hele sfeer eromheen en de kijk die skaters hebben op het leven.

Tobias bs flip

Backside flip met G-steez.

Sta je vaak in het rood?
Ik ben altijd rood haha nee eigenlijk niet, als ik geen geld heb dan probeer ik ook gewoon niks uit te geven.

Wat is het gekste wat je hebt meegemaakt?
Jeetje wat een vraag, zoveel gekke shit meegemaakt. Ik denk ’s nachts met ze tienen spelen in Europa’s grootste speeltuin; De lineaushof, dat was best gek. We waren na een surprise party van een goede vriend knetter en droeloe over de hekken geklommen en we waren daar echt aan het spelen als kleine kinderen.

180 ss wheelie

Een interview met Tobi is niet compleet zonder tenminste 1 manual.

Laatste vraag, ben je nog van plan de ring of fire te gaan doen?
Sowieso, ik wacht al heel lang op het perfecte moment. Zodra ik hem heb stuur ik een foto. Ik heb veel gekke kapsels gehad en tijdens de laatste vakantie in Barca ontstond het idee van de Ring of fire (el ringo del fuego), ik heb daar namelijk de perfecte natuurlijke baard en niet te vergeten de perfecte haarkleur voor.

10394622_754366477965898_1708074436486409953_n

De originele ring of fire.

Heb je nog shoutouts?
Revert, al de homies, de gingersquad en m’n chick omdat ze elke dag eten voor mij maakt!