Interview met Pjotr Meerding

INT_Pjotr portret
Yoo Pjotr, We hebben veel gehoord en gezien over de FREEDOM video, Wie komen er eigenlijk allemaal in die video?
FREEDOM bestaat uit ikzelf, Teun Janssen, Bart Buikman, Pascal Moelaert aka Passie, Leon de Boer, David Bekkers, Gijs Mertens, Koen Doornebal, Jip Koorevaar en Floris Houdijk.

Freedom zou al meerdere keren uitkomen. Ik heb er niks van gezien, hoe zit dat?
Vorig jaar toen we begonnen aan de video was het eigenlijk nog maar een vaag idee want we hadden nog nooit een video gemaakt. We dachten; dat redden we wel in een jaartje tijd, nouja niet dus want we hadden niet gedacht dat iedereen in zo’n korte tijd zoveel beter zou worden en om die reden vind niemand zijn oude footy meer vet. Het  einde van de video begint nu wel in zicht te komen, iedereen moet nog een paar hammers filmen en dan is de video af.

Freedom Trailer August 2014

Je hebt laatst de overstap van SD naar HD gedaan, waarom?
SD vind ik nog steeds sicker dan HD maar ik heb drie keer gehad dat mijn footy precies bij gelande tricks was geglitched. Bij SKATE48 was er zelfs een bandje gesmolten. HD is daarbij ook makkelijker om te importeren en kan niet glitchen.

INT_Pjotr filmen

De zomervakantie zit er net op voor je, wat heb je zoal gedaan?
Ik ben eerst op de Hahabecomatrip geweest met de freedom gang en nog wat mensen, daar heb ik veel footy geschoten. Daarna ben ik 1.5 week naar engeland geweest met mijn ouders, daar kwam ik Robian Fifield en Tim Bijsterveld tegen die op trip waren met Mattoes. Verder heb ik veel bowl geskate met Bernard en veel Griffy Green geskate met de Drollie en de Hetero’s gang.

Neem je altijd je board en cam mee als je bijvoorbeeld met je ouders op vakantie gaat?
Altijd, ik kan echt niet langer dan een week zonder plank, dan krijg ik zelfmoord neigingen.

Maar dan ga je gewoon in je eentje rollen daar?
Ja meestal zetten mijn ouders mij dan af in een park en dan skate ik de hele dag en dan ga ik met mensen praten. Meestal krijg ik dan wel homies daar en dan is het altijd veel leuker. Mijn ouders gaan vaak dingen doen die ik niet lauw vind zoals wandelen of fietsen.

De meeste bowl skaters lijken meer van de oudere generatie te komen, hoe komt het dat jij bent gaan bowl skaten in plaats van street skaten?
Waarom ik bowl skate is vrij simpel; Ik woon in Utrecht vlak bij Griftpark en daar had je tot vier jaar terug alleen de bowl. Ik begon dus met skaten in een bowl en dat ben ik blijven doen, ook toen het street parkje er bij kwam want street was niks voor mij. Nu, jaren later begin ik street skaten ook steeds leuker te vinden.

INT_Pjotr back D

Back disaster in Hamburg.

Wat zijn Khoeleautoritjesmethenno?
Er zit niet echt een idee achter maar we gingen een keer met de auto naar Flesh & Bones met een groepje en toen hebben we de hele weg kutmuziek en happy hardcore geluisterd. Toen hebben we deze naam bedacht en bedacht dat we een video serie gaan maken met gewoon lekker random footy in een skatepark.

Khoele autoritjes met Henno #2

 

INT_Pjotr ollie

All the way van de onderste bank tot het fietspad

Pjotr tijdens het NK Bowl 2014

[embedvideo id=”107522385″ website=”vimeo”]

Je bent twee weken geleden vijfde bij het NK geworden, hoe voelde dat?
Ik was fucking hyped toen ik moest skaten en ik deed gewoon wat ik kon doen en toen ben ik vijfde geworden. In eerste instantie drong het niet echt tot me door, pas op de terugweg in de waggie bedacht ik opeens: ‘Wow ik ben gewoon vijfde van het NK Bowl!’.

Door welke skaters wordt jij hyped?
Duane Peters, Grant Taylor, Brad Mcclain, David Gravette en Jamie Tancowny.

INT_Pjotr 5-0

Fs 5-0 in een verlaten vert

Waar wil je later je geld mee gaan verdienen?
Ik wil later mijn floes maken door iets met film te doen, het liefst editten want dat vind ik altijd het leukste aan videos maken.

Aight thnx Pjotr! nog laatste woorden?
Jazeker, shout out naar GRIFFYGREEN en BELLY WIEN!

INT_PJ portret1