Interview met Pascal Moelaert

Pascal portret

Text: Pieter Verburgt
Foto’s: Ziggy Schaap

Ready to get down ’n dirty Pascal? Leg even uit aan iedereen die jou niet kennen en aan de NSA wie je bent en waar je vandaan komt.
Yoyo ik ben Pascal Moelaert, ik ben 12 jaar oud, woon in Krimpen ad ijssel en ik zit in groep 8 van de basisschool.

 

Ik wide je eerder spreken maar ik hoorde dat je deze week op kamp was, dikke party daarzo?
Ja klopt, ik was op schoolkamp in Baarn, dat ligt naast Utrecht. Helaas geen dikke party maar wel een soort bonte avond met muziek enzo maar daar was echt niks aan.

 

Shit, ik weet mijn schoolkamp nog. Een domme dropping (welgeteld 1km van de verblijfplek) en wacke dingen doen met kutweer. Of ben ik nou in een of ander random kamp belandt?
Nee klopt man, mijn kamp zag er hetzelfde uit, alleen maar saaie spellen doen, 1 spel was wel leuk, dat was een soort capture the flag, voor de rest heb ik alleen maar Ganja Farm op m’n iphone gespeeld, dat spel is echt sick. 
pascal frontboard

Pascal is niet bang van een handrailtje.

Hoe ben je ooit met skaten in aanraking gekomen?
Nou ik zat nog op geen sport maar was wel aan het kijken bij voetbal enzo maar ik vond het niet lauw daar en toen een paar maanden erna was ik jarig en kreeg van me pa een intertoys deck. Hij heeft zelf vroeger niet geskate maar hij vond het wel altijd vet om naar te kijken.

 

Ik hoorde dat je pa ook veel dingen organiseert zoals Teenage Riot, wat doet hij nog meer?
Mijn ouders organiseren Teenage Riot in Skateland inderdaad en dit jaar komt er ook een Teenage Riot in België en deze zomer het jeugd NK!

 

Cool, wat vind je ervan dat skaten zo veranderd, ik weet nog dat mijn pa altijd dreigte m’n board door te zagen als ik schoolwerk niet deed ofzo. Het lijkt alsof er steeds meer mensen zoals jou pa, supportive zijn in het skaten en er in mee willen werken.
Dat vind ik inderdaad echt superchill, ik zou niet weten wat ik moet als m’n ouders tegen skaten zouden zijn en m’n board willen doorzagen haha. Ze brengen mij gelukkig ook altijd overal heen en vinden het niet erg om de hele wedstrijd uit te zitten dus dat is ook wel erg chill.

 

Wat vind je ervan dat skateboarden in bijna elke tv-reclame terugkomt, en wedstrijden zoals SLS nu ook op TV komen enzo?
Ik vind het wel vet want eerst vonden mensen skateboarders echt kut enzo en dat is wel heel erg veranderd de laatste tijd.

 

True, maar een Nyjah met z’n sponsors waaronder energy drinks en biscuitjes ofzo, dat maakt je niet zo veel uit?
Nou ik vind wel dat het met skaten te maken moet blijven hebben, Biscuitjes gaan echt te ver. Het blijft skateboarden
pascal heelflip long

Pascal heelflipt binnen een paar try’s de Hotel NY Gap.

 

Ik zie de laatste tijd veel dingen voorbij komen van Freedom, is dat een soort homie video van jullie?
Ja klopt, Freedom is een video met allemaal mensen uit heel Nederland, gewoon een grote vriendengroep die bezig is met clips stacken en daar uiteindelijk een video van maken, zoals dat meestal gaat met skatefilms eigenlijk. Freedom zijn Bart Buikman, Teun Janssen, Pjotr Meerding, Leon de Boer, Floris Houdijk, Jip Koorevaar, David Bekkers en nog wat homies. 

 

Sick, dus als je een banger filmt gaat die naar de Freedom video? of ben je nog met meerdere projectjes bezig?
Ja zoiets, ik ben ook nog met een klein projectje bezig met Ziggy, maar dat is nog secret.

 

Shit, nou dan vraag ik het hem wel als die een bakkie te veel opheeft hahah, wat doe je verder naast skaten? Ik hoorde dat je ook al bieries klapt?
Chillen en af en toe pingpongen, dat is echt vet. Ja, op koningsdag heb ik een keer bier gedronken, dat was niet eens zo heel vies.

 

Je leert het wel! Wat doe je om jezelf hyped te krijgen voor het skaten?
Van videos word ik vaak wel hyped en van lekker foute muziek, zoals bijvoorbeeld op jullie On The Roll releasejam.

 

Damn Straight, toen was ik aan het draaien. Wie vind je in Nederland de sickste skaters? en de meest ondergewaardeerde?
De sickste skaters vind ik wel Daan, Nassim en Zom. Ik vind dat Donny Jansen en Wouter de Jong meer credits verdienen want zij zijn ook echt sick.

 

Oke, tijd voor wat random vragen, Nummer voor je freedom part, Gucci Mane of GG allin?
Gucci Mane

 

Waxen of harder rijden?
Waxen

 

De rest van je leven de troep van Rihanna opruimen of gratis loungen met Miley?
gast wtf, zal ik maar gewoon iedereen gaan bedanken en shit?

 

Haha, lijkt mij verstandig voordat ik nog meer beschamende dingen ga zeggen.
Jaa, ik wil graag Ricardo Paterno, Rudy Broer en Sevenply skateshop bedanken en zowiezo mijn ouders omdat ze mij overal naartoe rijden enzo! Peace out!