Interview met Jamie van Haastere

Portret Jamie
(foto: Stefan Groenendijk)

 

Jamie, stel je even voor aan de mensen die je nog niet kennen!
Ik ben Jamie 22 jaar , werk bij skatestore en als timmerman , roll voor skatestore en lightskateboards en maak deel uit van de booticelliboys Squad

Wat timmer je zoal?
Voornamelijk het opknappen van oude pandjes, maar heb vroeger ook wat clubs helpen verbouwen. Ook heb ik natuurlijk mee geholpen met het Amsterdam DIY park die helaas nu gesloopt is.

Hoe is het zo gebeurd dat de DIY opeens gesloopt werd?
We wisten voordat we dr aan begonnen dat het een tijdelijk parkje zou worden, en na een jaartje kwamen ze onaangekondigd het park ff weg bonjoeren. Volgens mij word die hele area een park ofzo…

Waar skaten jullie nu meestal?
We proberen altijd een beetje te streeten en wat footy te filmen, maar als we dan bij de curpies van olympia afspreken komt daar helaas vrij weinig van hehe…

Zijn jullie nog voor iets aan het filmen?
Ja, we zijn bezig met meerdere edits. Er komt binnenkort een edit van Federico da Fies uit en Joep Withagen doet altijd alle Celli Celli clips die echt super dope zijn. We zijn ook nog bezig met een maandelijkse drop van vx footy als dat gaat lukken.

Jullie komen binnenkort ook met nieuwe Booticelli merch toch?
Klopt ja, aankomende maand komen de shirts en longsleeves uit voor een goed prijsje. Voor wie een shirtje wil kan het best Joep Withagen of een van ons connecten. De merch wordt super dope!

Jamie van haastere front crook amsterdam

Wanneer Jamie niet bordelen verbouwd skate hij voetbalgoaltjes.

(foto: Ziggy Schaap)

Heb je tijdens het klussen wel eens op een rare plek geklust?
Haha ja, in een bordeel! was wel funny, me pa die is toezicht houder van zo’n pand en samen hebben we de boel een beetje opgeknapt. We hebben zelfs zo’n plateau gebouwt waar ze opstaan om te dansen.

Werden de werkzaamheden stop gezet toen jullie aan het klussen waren?
Nee d’r werd gewoon door geknalt! die mensen moeten ook hun brood verdienen.

Heb je ook de pimp van het huis ontmoet?
Nee, de meisjes worden daar op gecontroleerd en mee gepraat zodat ze niet onder dwang werken dat is het hele idee van zo’n pand dat ze daaro veilig kunnen werken. Het zal vast wel eens voorkomen dat sommigen een pimp hebben.

Waar hang jij meestal de pimp uit in Amsterdam?
Laatste tijd meer naar Pasific, beetje een tent waar van alles wordt gedraait. Bitterzoet gaan we ook vaak, daar wordt voornamelijk hiphop gedraait maar  het hangt er een beetje van af waar er wat leuks te doen is.

Jamie wallie

Jamie knalt een lekkere wallie in Amsterdam.

(foto: Stefan Groenendijk)

Wat heb je met Koningsdag gedaan?
Heel ff wat tentje afgestruint langs Bob geweest nog een mooi jasje van me gekocht, beetje streetfood hier en daar. Daarna zijn we helemaal kapot gegaan stinkie geweest en naar El Haloef party in noord met de hele crew. Het eindigde in de bitterzoet tot laat, lekkerman!

Ben je van plan naast werken nog naar school te gaan?
Ja, ben van plan volgend jaar weer verder te gaan bij het hout en meubelerings college. Mischien ga ik uiteindelijk een tijdje naar een andere land toe. Iets totaal anders zoals Australie of Japan lijkt me wel sick. Ik vind het ook echt sicker om clipjes uit zulke landen te zien dan elke keer New York ofzo.

Thanks voor je tijd man! heb je nog shoutouts naar anyone?
Shoutout naar m’n booticelliboys , m’n wijfie, Skatestore Amsterdam , Lightskateboards, Arnhem click, Free booze for rollers boys , Batskrew , en andere homies jullie weten wel wie jullie zijn!

Jamie van Haastere - back lip amsterdam

Na de keiharde slam tijdens de OTR X Skatestore Amsterdam sessie bouwde Jamie alsnog deze transfer backlip!

(foto: Ziggy Schaap)