Interview – David Stenström

L1002437

(foto: Sam Ashley)

Van bowl tot slappy’s, Polar tot Converse en van Stockholm tot NY. David Stenström is het laatste jaar goed in beeld gekomen door zijn specifieke all-terrain style en wij vonden het tijd om hem kort wat vragen te stellen.

Yoo David, Waar ben je nu en wat ben je aan het doen?
Ik ben terug in Stockholm een beetje met vrienden en mijn vriendin hangen en ik probeer elke dag wel te skaten, een paar weken geleden heb ik mijn voet geblesseerd dus ik doe nog een beetje rustig aan.

Wat waren je hoogtepunten van afgelopen maand?
Niet veel helaas omdat mijn voet geblesseerd is geweest maar gelukkig gaat het al wat beter. Ik ben naar Kopenhagen geweest met alle Polar boys en de NYS boys, dat was heel leuk. Ik wou dat ik wat meer had kunnen skaten maar het was alsnog super leuk.

Er komt een nieuwe One Star Pro (mid) 90’s schoen uit, wat kun je daar ons over vertellen en wie was jouw favoriete 90’s skater?
Om eerlijk te zijn heb ik ze nog niet echt uitgeprobeerd, normaal ga ik gewoon voor de all stars en de zakim schoenen of de normale one stars, de mids zien er goed uit vind ik en ik ga ze volgende week zeker halen! Mijn favoriete skater uit de 90’s is denk ik een classic en tijdloos iemand zoals Sean Sheffey in A Soldier Story.

_SAM6357

All terrain, een bowl als deze is een speeltuin voor David. (foto: Sam Ashley)

Hoe lang rijd je ondertussen voor Converse en hoe ben je er op gekomen?
Ik heb Neil Chester (oude team manager) vier jaar geleden gechanteerd.

Heb je een normale baan of betaal je de rekeningen met skaten?
Nee, ik heb geen normale baan, ik betaal meestal de rekeningen met skateboarden.

Wie is momenteel je favoriete skater?
Dat is een gekke vraag! Ik zou zeggen de vrienden waar ik veel mee om ga, iedereen op Polar en ik ben ook heel erg down met Cyrus (Bennett), Andrew (Wilson) en de rest van de NYC skateboarders.

Hoe is de skatescene in Stockholm?
Het is er fijn, iedereen kent iedereen.

Wat vind je van skateboarden in de Olympische Spelen?
Daar geef ik niet zo om..

Heb je nog toekomstplannen?
Beter worden en hogerop proberen te komen.

Thanks David!

Sam

Fs 5050 tijdens de Converse Cons trip naar Hamburg. (foto: Sam Ashley)