Eindje The Magazine

Hoogstwaarschijnlijk heb je de documentaire “Eindje” gezien toen hij op 16 oktober vorig jaar in premiere ging in Area 51 of online bij ons. Willem Stinissen en Styn Dirkx zijn skaters die vanaf het begin af aan de skate scene van Eindhoven mochten meemaken en hard aan dit project hebben gewerkt.

Check hier de documentaire “Eindje” online.

De documentaire “Eindje” bevat nooit eerder vertoonde beelden, de geschiedenis van de skate scene van Eindhoven, het Piazza en interviews met skaters die iets voor de scene van Eindhoven hebben betekend. Mensen als Wieger van Wageningen en Daan van der Linden die internationaal bekend zijn, maar bijvoorbeeld ook hoe 100% Skateshop tot stand is gekomen. Boeie Productions heeft veel energie in de documentaire gestoken en het is echt de moeite waard om te kijken en te zien hoe de scene van Eindhoven tot stand is gekomen. Nu een aantal maanden nadat de video uitgekomen is komen ze met een gratis magazine van 154 pagina’s met veel nog niet eerder gepubliceerde foto’s, interviews en verhalen die vanaf 25 maart in de betere skateshops te vinden is.

De Piazza was in de jaren ’90 de place to be voor de skaters van Eindhoven en uiteindelijk ook voor skaters uit de wijdere omgeving. De betonnen bankjes waren ideaal te gebruiken als curbs of om je freestyle kunsten op te laten zien. Wil je meer zien over de skate scene van Eindhoven. Haal dan vanaf 25 maart het gratis “Eindje The Magazine” op bij de betere skateshops of check de documentaire hier.