Den Haag Skatepark Tour

Skateboardend Den Haag had afgelopen zaterdag een lange dag voor de boeg. Wij waren net als zo’n 30 andere skaters uitgenodigd om alle buitenparken in Den Haag af te gaan. Dit was een initiatief vanuit de gemeente om te kijken wat de skateboardscene van de buitenparken vindt. Veel parken zijn niet uitdagend genoeg of worden niet goed onderhouden met als gevolg dat ze niet veel gebruikt worden.

Den Haag Skatepark Tour_02

Skatepark ’t Zandje (foto: Didier Bolk)

Den Haag Skatepark Tour_04
Met drie 9-persoon busjes volgeladen aan skaters, skateboards en pils werden alle parken grondig getest. De parken werden beoordeeld op de aantrekkingskracht van het park, kwaliteit van de grond, bruikbaarheid van de obstakels en het onderhoud van de parken. Daarnaast was er nog de mogelijkheid om aan te geven wat er beter kan.

Den Haag Skatepark Tour_16

Woody Hoogendijk met een bs noseblunt in het Zuiderpark (foto: Didier Bolk)

Den Haag Skatepark Tour_15

Genoeg chillings in de zon (foto: Didier Bolk)

Den Haag Skatepark Tour_14
Gemeente Den Haag wilt geld gaan investeren in de skateboardscene en dat is natuurlijk goed nieuws. De grote vraag is eigenlijk, moet er één groot park gebouwd worden of moeten alle kleine parkjes opgeknapt worden. Hopelijk is na deze tour duidelijk wat de skateboardscene wilt en hoe de gemeente dit kan gaan investeren.

Den Haag Skatepark Tour_25

Love at the Ary bowl (foto: Didier Bolk)

Den Haag Skatepark Tour_23

Tour manager Sebastiaan Vijverberg met een stylo bs smith (foto: Didier Bolk)

Den Haag Skatepark Tour_24

De hele Den Haag crew was paraat (foto: Didier Bolk)

Den Haag Skatepark Tour_20
Voordat de OTR Open voorronde in skatepark Sweatshop plaatsvond moest ook het Malieveld er aan geloven. Na een kleine sessie op het Malieveld verplaatste wij ons naar Sweatshop waar de BBQ al aan stond.

Check hier de foto’s en video van OTR Open in Sweatshop.

Den Haag Skatepark Tour_34
Den Haag Skatepark Tour_31