NK Skateboarden

NK Skateboarden 26 t/m 28 september in Area 51 Skatepark in Eindhoven!

Het NK Skateboarden zal op 26 tot en met 28 september plaatsvinden in Area 51 Skatepark op het Strijp-S terrein in Eindhoven. Skateboard Federatie Nederland (SFN) organiseert hiermee het 12e NK skateboarden op rij. De top van Nederland zal strijden om de felbegeerde titel ‘Nederlands Kampioen Skateboarden 2014’.

Dit jaar zijn er de disciplines ‘Street’ en ‘Bowl’. In juni hebben we bij het NK Skateboarden Junioren al kunnen zien dat de volgende generatie klaar staat om door te breken. En ook de gevestigde rijders hebben afgelopen jaar internationaal flink van zich doen spreken. Zal het weer zo’n knallende kwalificatie worden als afgelopen jaar waarbij de toen 13-jarige Bart Buikman zich verrassend maar zeer overtuigend als eerste kwalificeerde? En weet Daan van der Linden zijn eerste NK Street titel te behouden? En wie is Nederlands beste Bowl rijder? In het laatste weekend van september zullen we het weten!

Programma:
vrijdag 26 september
training

zaterdag 27 september
13.00 – 19.00      kwalificatie street
20.00 – 22.00      bowl
22.00 – laat          NK-party

zondag 28 september
13.00 – 18.00      kwart, halve, finale street

Area 51 Skatepark
Area 51 Skatepark is met haar 3.000 m2 het grootste indoor skatepark van de Benelux en één van de grootste indoorparken van Europa. Recentelijk is het street parkoers flink verbouwd. Er zijn bij de verbouwing diverse obstakels toegevoegd die ook in de publieke ruimte te vinden zijn, om zo het rauwe straatgevoel naar binnen te brengen. Naast het street parkoers is ook de legendarische Mu Bowl (welke ontwikkeld is door de TU Eindhoven) dit jaar onderdeel van het NK Skateboarden. Verder heeft Area 51 ook een uitgebreide miniramp, een aparte ruimte voor de skateschool, een skateshop, een gezellige bar en een zaal met podium.

Gekwalificeerden:
Zoals gebruikelijk is de top 10 van het onderdeel street van afgelopen jaar automatisch gekwalificeerd voor de kwartfinale op zondag.

  1. Daan van der Linden
  2. Douwe Macaré
  3. Woody Hoogendijk
  4. Sjoerd Vissers
  5. Rob Maatman
  6. Leon Wolters
  7. Robbin de Wit
  8. Tim Zom
  9. Billy Hoogendijk
  10. Bart Buikman